Problemen met het roetfilter

Ervaar je problemen met het roetfilter in je auto? Zo kan het roetfilter bijvoorbeeld verstopt raken. Dit komt omdat er as overblijft tijdens het regeneratieproces van het roetfilter. Er is meestal sprake van verstopping bij auto’s die ongeveer 180.000 tot 200.000 kilometer op de teller hebben staan. Het roetfilter kan ook verstopt raken als er bijvoorbeeld vaak korte afstanden worden gereden of wanneer er sprake is van veel stadsverkeer. Daarnaast kunnen storingen in andere auto-onderdelen zorgen voor een snelle verstopping van het filter.

Tekenen van een verstopt roetfilter
kunnen zijn:

  • Motorstoring lampje gaat branden, af en toe of continu
  • Beperkt motorvermogen
  • Overmatig of continu regenereren van het roetfilter

 

 Reinigen van een roetfilter

Vaak is het reinigen van een roetfilter een uitstekende optie. Dit scheelt je uiteraard ook in de kosten. Echter, in sommige gevallen is het reinigen van een roetfilter niet meer mogelijk. In zo’n geval kunnen wij een nieuw filter voor je plaatsen. Wij werken alleen met officiële roetfilters. Imitatiefilters zijn voordeliger, maar ook een stuk zwakker. Onder aan de streep ben je dus eerder bij ons terug voor een nieuw filter wanneer je voor imitatie zou kiezen.

Roetfilter laten reinigen in Emmen?

Bij Autobedrijf Menges en De Vries laat je voordelig je roetfilter reinigen, of vervangen. Wij doen dit graag voor je en zorgen voor een langdurig resultaat. Hierdoor kom je niet op korte termijn voor extra onderhoudskosten te staan. Je kunt bij ons terecht voor zowel het reinigen, als het vervangen of het verwijderen van roetfilters. Wil je eerst advies over de beste optie voor jouw wagen? Neem contact op. We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Contact opnemen