Wat is een NOx sensor?

Een NOx sensor is een onderdeel van de uitlaat. Deze sensor wordt ook wel lamba of Lambdasonde genoemd. De NOx sensor heeft als doel om de uitstoot van schadelijke NOx gassen te verminderen. De sensor controleert de eventuele aanwezigheid van NOx in de uitlaatgassen. Vervolgens stuurt de sensor informatie over de waardes van zuurstof en uitlaatgassen naar het motormanagementsysteem. Bij afwijkingen kan het systeem deze waardes bijstellen.

Storing van de NOx sensor

Auto’s met benzinemotoren kunnen last krijgen van een NOx storing. Hierbij kan het nodig zijn om deze sensor uit te schakelen. Wij hebben hiervoor een modificatie beschikbaar. Twijfel je of er sprake is van een NOx storing? Er zijn verschillende kenmerken die horen bij deze storing. Je herkent een NOx storing aan een brandend motorstoringslampje. Ook kan er sprake zijn van een stijging in het brandstofverbruik. En daarnaast kan je auto gaan rijden in het noodloop programma.

NOx sensor problemen oplossen, Emmen

Ervaar jij problemen met de NOx sensor of lamba? Wij lossen dit graag voor je op. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze. Onze vakspecialisten staan graag voor je klaar.

Contactgegevens