Auto of camper airco laten vullen in Emmen?

Op het moment dat de temperatuur omhoog gaat, schakel je wellicht de airco in de auto of camper voor het eerst weer aan. Dat kan weleens onaangename verrassingen geven. Bijvoorbeeld vieze en ongezonde luchtjes die ineens te ruiken zijn of er gebeurt juist helemaal niets! Het wordt niet veel koeler. Dan moet de airco gevuld worden, want er is dan onvoldoende koelmiddel aanwezig. In alle gevallen kunnen wij helpen als de auto of camper airco niet meer goed functioneert of stinkt.

Airco vullen

De airco in je auto werkt met een koelmiddel, ook wel koelgas genoemd, dat nodig is om de gevraagde frisse lucht te verkrijgen. Dit koelmiddel raakt langzaam op en dus moet het middel op een bepaald moment worden bijgevuld. Indien de airco niet wordt bijgevuld, werkt het systeem niet meer goed en ervaar je dus geen koele lucht. Het vullen van de auto met een nieuwe voorraad gas is een specialistische klus die alleen door gekwalificeerde monteurs mag worden uitgevoerd.

Onze monteurs zijn ervaren en opgeleid voor het onderhoud van de airco

De automonteurs van autobedrijf Menges & De Vries zijn goed opgeleid en volgen jaarlijks bijscholingen om elke voorkomende reparatie en onderhoudsbeurt perfect en veilig te kunnen uitvoeren. Ook auto en camper airco’s vullen is een belangrijk onderdeel van deze opleidingen. Er wordt gewerkt met gassen en daarbij is het zeer belangrijk voorzichtig te werk te gaan.

Airco met R-134a en R1234yf gas vullen

Het gebruikte gas om een airco mee te vullen is standaard R-134a, maar tegenwoordig wordt ook het meer moderne R1234yf al in onze werkplaats gebruikt. Welk middel in uw auto of camper gebruikt wordt, is afhankelijk van de auto en de situatie. Onze monteurs weten welk koelmiddel in welk geval gebruikt moet worden. Je hoeft je daar zelf geen zorgen over te maken en een sticker onder de motorkap geeft deze informatie zodat dit bij volgend onderhoud bekend is.

Sticker met vulinformatie

Wij vinden het belangrijk om aan te geven wanneer en welke hoeveelheid koelmiddel (R-134a of R1234yf) aan het aircosysteem van uw auto is toegevoegd. Wij plakken daarom onder de motorkap een sticker waarop deze informatie netjes is aangegeven. Ook als je later bij een ander autobedrijf komt is dit dan bekend.

Airco laten vullen in Emmen?

Moet je auto- of camperairco gevuld worden? Maak dan nu een afspraak met onze werkplaats in Emmen en geniet binnenkort weer van een frisse en koele lucht!

Contact opnemen

Zelf een airco-check inplannen?