APK Keuring

Voor jou als bestuurder is het belangrijk is dat een APK keuring eerlijk, vakkundig en transparant word uitgevoerd. Je wilt immers met een veilig gevoel gebruik van uw voertuig maken. Bij Menges & De Vries in Emmen keuren we auto’s, campers en lichte bedrijfswagens tot 3500kg. Ook kunnen we meteen een onderhoudsbeurt of reparatie uitvoeren in onze moderne werkplaats. We hebben meerdere enthousiaste monteurs in dienst die de keuringen mogen verrichten.

Bij ons wordt je altijd vooraf op de hoogte gesteld van eventuele kosten en gevolgen van gevonden defecten. Er worden dus nooit, zonder overleg, reparaties uitgevoerd!
Wij vinden het bovendien, als professioneel apk centrum in Emmen, prettig om eventuele gebreken te bespreken en desgewenst samen te bekijken en een passende oplossing te vinden. Je bent natuurlijk nooit verplicht om reparaties bij ons te laten uitvoeren.

Plan meteen jouw APK keuring in

Wanneer verloopt de APK van mijn auto of camper?

Als je hier klikt en het kenteken invoert, krijg je alle beschikbare gegevens van het voertuig via de website van de RDW. Hier kan je ook de APK verloopdatum terugvinden en weet je dus meteen wanneer je voertuig gekeurd moet zijn.

Hier plan je vervolgens gemakkelijk zelf de APK keuring, en indien gewenst een onderhoudsbeurt, in. Bellen mag natuurlijk ook!

Check APK vervaldatum

APK voor auto’s op benzine en/of elektromotor

Rijdt je auto op benzine of heeft de auto een elektromotor en is deze nog niet eerder gekeurd? Dan moet je de eerste APK keuring laten uitvoeren vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na de eerste APK moet je het voertuig in de vier jaar daarna een keer per twee jaar laten keuren. Na deze periode (dus acht jaar na de eerste toelating op de weg) moet de auto jaarlijks worden gekeurd.

APK voor auto’s en campers op diesel of LPG

Rijdt jouw auto of camper op diesel of LPG (gas)? Dan moet de eerste APK worden uitgevoerd binnen drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna moet je je voertuig jaarlijks laten keuren.

APK voor auto’s ouder dan 30 jaar

Is de auto (geen taxi of bus) ouder dan 30 jaar, maar van na 1 januari 1960? Je hoeft de auto dan maar eens per twee jaar te laten keuren. Heb je een auto van voor 1960? Dan is er helemaal geen APK-plicht voor de auto.

APK keuren tot twee maanden voor vervaldatum

Je kan je voertuig al tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd. In dit geval raak je dus geen maanden kwijt door te vroeg te laten keuren!  Als je de keuring meer dan twee maanden ’te vroeg’ laat keuren dan wordt wel de nieuwe datum aangehouden.

APK in Emmen

Je vindt ons aan de Phileas Foggstraat 90a 7825 AM Emmen (oude locatie Borent). Maak een afspraak voor de APK keuring zodat je hierop kan wachten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Verstandig: combineer de APK met auto onderhoud.

Contact opnemen