Onderhoud en reparatie van hybride en elektrische auto’s

Steeds meer verschijnen ze in het straatbeeld: auto’s met een stekker! Ook bij ons staan ze regelmatig in de showroom, maar ook in de werkplaats kunnen we overweg met hybride en elektrische auto’s.

Hybride

Wagens die deels elektrisch rijden maar ook nog een benzinemotor hebben noemen we hybrides. Deze zijn al een jaar of tien in opkomst en nog steeds in trek. Woon-werkverkeer kan in veel gevallen elektrisch worden gereden en bij langere afstanden schakelt de benzinemotor in.

100% elektrisch

Ook zien we de laatste jaren de 100% elektrische auto steeds meer voorbij komen. Het populairst is de Tesla, maar ook veel andere merken hebben elektrische auto’s in het assortiment. Onder andere heeft Volkswagen de populaire UP! in een elektrische uitvoering.

Onderhoud bij elektrische en hybride auto’s

100% elektrische en ook hybride auto’s vereisen een speciale aanpak in het onderhoud en bij reparaties en keuringen. De techniek is uiteraard afwijkend van de benzine of dieselmotor en de elektriciteit die opgeslagen zit in de accu’s kan bij een verkeerde aanpak tot levensgevaarlijke situaties leiden. Weten waar je als monteur mee bezig bent is bij het werken met deze auto’s dan ook essentieel. Ook als klant wil je uiteraard dat je kostbare elektrische auto door goed opgeleide en ervaren mensen wordt onderhouden. Bij ons kan dat!

Bel ons

AutoNiveau

Onze monteurs zijn speciaal opgeleid in het werken met elektrische en hybride auto’s. Dit kun je dus veilig en vertrouwd aan onze mannen overlaten! De opleidingen worden gevolgd bij het toonaangevende opleidingsinstituut AutoNiveau. Onder andere onze chef werkplaats Sjaak Kooi heeft deze opleiding succesvol afgerond.

Opladen bij Menges & De Vries

Wij gaan mee in de ontwikkelingen in de auto-industrie. Niet alleen zijn onze monteurs opgeleid om te werken aan elektrische voortuigen, ook hebben we geïnvesteerd in een oplaadpunt voor jouw auto! Kom je langs bij ons autobedrijf, dan kun je gratis je auto opladen!