De voordelen van een EGR klep

De EGR klep, oftewel ‘Exhaust gas recirculation’ klep, is ontwikkeld om uitstoot van auto’s te reduceren. Dankzij een EGR klep gaan uitlaatgassen opnieuw door de cilinders.  De klep vermindert de temperatuur van deze uitlaatgassen, zodat er minder ontwikkeling van NOx uitstoot plaatsvindt. Dit heeft een positief effect op het milieu.

De nadelen van een EGR klep

Een EGR klep zorgt helaas regelmatig voor problemen. In tegenstelling tot het milieuvriendelijke doel, kan een probleem met een EGR klep juist zorgen voor zware vervuiling van de klep. De oorzaak hiervan is de toevoer van vele uitlaatgassen waardoor er in verloop van tijd vuil achterblijft. Ook heeft dit een negatief effect op de prestatie van je auto en kan het brandstofverbruik toenemen. Daarnaast kan de EGR klep voor storingen zorgen waardoor het lampje op je dashboard gaat branden.

De EGR problemen oplossen

Een oplossing voor deze problemen is het laten reinigen of het vervangen van de klep. Een andere oplossing is het uitschakelen van de EGR klep. Hierdoor kunnen veel problemen worden voorkomen. Wij kijken graag welke oplossing het beste past bij je auto en jouw specifieke wensen.

Meteen bellen

EGR klep problemen oplossen in Emmen

Vind je duurzaamheid en zuinig rijden belangrijk? Dan moet je ervoor zorgen dat je EGR klep goed is ingesteld. Bij Autobedrijf Menges en De Vries in Emmen kunnen wij allerlei problemen met EGR kleppen oplossen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!