Tuning FAQ

Wat is Chiptuning?

Chiptuning is het veranderen van de software in de computer van de auto. Dit geeft de mogelijkheid tot het beter afstellen van de motor.

Wat is Ecotuning?

Bij ecotuning wordt er vooral gekeken naar het verminderen van het brandstofverbruik en minder naar het verhogen van het vermogen of de koppel. Economischer rijden dus.

Hoe gaan jullie te werk?

Eerst wordt getest of de auto in goede staat is. Daarna wordt de software uitgelezen, aangepast en teruggeplaatst. Dan wordt de auto opnieuw getest en wanneer alles perfect is, is de auto klaar.

Kan de auto weer origineel gemaakt worden?

Ja, de originele software kan altijd weer teruggeplaatst worden.

Wat als ik niet tevreden ben over de chiptuning?

Wij streven uiteraard naar tevreden klanten. Ben je niet tevreden, dan wordt kosteloos de originele software teruggezet.

Wat zijn de risico’s?

Bij chiptuning zijn de risico’s erg laag. Fabrikanten houden altijd extreem veilige instellingen aan die ook geschikt zijn voor slecht terrein en bergen enz. Aangezien we in Nederland goede wegen hebben, kunnen we de instellingen daar veilig op aanpassen.

Waar zijn jullie gevestigd?

Aan de Phileas Foggstraat 90A, 7825 AM Emmen.

Kan een DSG getuned worden?

Ja, ook een DSG kan worden getuned. Hierbij wordt de versnellingsbak aangepast, waardoor deze veel sportiever aan zal voelen. DSG tuning is soms ook noodzakelijk in combinatie met Chiptuning om de koppelverhoging aan te kunnen.

Kan mijn dealer zien dat mijn auto getuned is?

Ja dit kan. In de software kunnen de veranderingen gedetecteerd worden. Dit is wel iets dat men specifiek zou moeten nakijken. Als je dit niet wilt, kan voor een bezoek aan de dealer, de originele software teruggeplaatst worden en na het bezoek de aangepaste versie. Ook kunnen we voor bepaalde merken een stukje software in de auto laden, waardoor de dealer niet kan zien dat de software veranderd is.

Wat als mijn auto een software update krijgt?

Als de auto een software update van de fabrikant krijgt, zullen de aanpassingen daarna opnieuw uitgevoerd moeten worden op basis van de actuele software. Krijgt je auto een software update? Neem dan voortijdig even contact met ons op.

Is tunen legaal en wat doet dit voor mijn garantie?

Het tunen van een auto is legaal en zeker niet strafbaar. Betreft de garantie, deze zal komen te vervallen op het moment dat de dealer ziet dat de software is aangepast. Daarom is het verstandig om voor je bezoek aan de dealer contact met ons op te nemen.