Wat kost een grote beurt?

“Wat zijn de kosten voor een grote beurt voor een auto”. Het is een van de meest gestelde vragen aan onze balie en via de telefoon. De meeste mensen verwachten dat hier, als bij een APK keuring, een vaste “one fits all” prijs voor is. Geldig voor elke auto, ongeacht het merk, kilometerstand en bouwjaar. Maar dat is niet zo.

Vraag een offerte op maat voor een grote beurt

We willen iedereen een eerlijk tarief bieden voor een grote onderhoudsbeurt voor de auto of camper. Echter zijn er grote verschillen tussen de kosten. Dat komt onder andere door verschillende prijzen van onderdelen die (sowieso) vervangen moeten worden en de fabrieksvoorschriften voor een onderhoudsbeurt. Bovendien maak je bij een goedkope, oudere auto, andere keuzes in het vervangen van onderdelen dan bij een nieuwere auto. Om een realistische offerte voor een grote beurt te geven moeten we dan weten om welke auto het gaat. Vraag daarom gerust, zonder verdere verplichting, bij ons op: “Wat moet een grote beurt voor mijn auto kosten?” Onze medewerkers geven je vervolgens een eerlijke prijs voor de grote beurt, volgens de fabrieksvoorschriften.

Meteen bellen

Kosten die je kan plannen

Onderhoud aan je auto kost vaak een flink bedrag. Onze monteurs zijn er lang mee bezig en er moeten altijd onderdelen en vloeistoffen worden vervangen. Dat doet altijd een beetje pijn in de portemonnee. Maar het grote voordeel van geld uitgeven aan een grote beurt is dat je dit kan plannen. Je kan altijd navragen wat de kosten zijn voor een grote beurt zodat je weet waar je op moet rekenen. Zit je net even krap? Dan wacht je nog even met het onderhoud tot het je beter past. Met een auto reparatie is het anders. Dat kan je niet plannen en komt nooit goed uit. Gepland geld uitgeven aan de auto is toch altijd leuker dan onverwacht, nietwaar!

Een grote beurt bespaart kosten!

Onderhoud aan de auto is niet verplicht dus je kan het ook gewoon niet doen. Maar daarmee bespaar je meestal juist niet en ben je zelfs duurder uit. Als een onderdeel niet tijdig is vervangen, kan deze op de meest vervelende momenten stuk gaan. Pech langs de weg, afslepen van je auto, urenlang wachten langs de snelweg kunnen het gevolg zijn. De reparatiekosten zijn, mede hierdoor, vaak hoger en komen op ongelukkige momenten. Bespaar dus op reparaties door tijdig onderhoud uit te laten voeren door onze kundige en zeer ervaren monteurs. Een grote beurt kan je zelf in onze agenda plannen!

Grote beurt afspraak maken?

Combineer de APK met een grote beurt

Wat wij veel zien, is dat een grote beurt gecombineerd wordt met de verplichte APK keuring. Je hoeft je auto dan maar eenmaal te brengen, hoeft maar eenmaal een bedrag af te rekenen en bent dan in de meeste gevallen weer een hele tijd af van onderhoudskosten. In sommige gevallen bespaar je ook nog kosten om de APK keuring en de grote beurt van de auto ineens te laten uitvoeren.