Granulaatreiniging

Sinds het toepassen van directe inspuiting bij benzinemotoren is het probleem ontstaan van vervuiling in het inlaat-traject (inlaatkleppen / inlaatspruitstuk) van de motor. Dit kan diverse problemen en storingen veroorzaken in je auto, waaronder verminderd motorvermogen, inhouden met optrekken, hoger brandstofverbruik en meestal gaat het motorstoringslampje branden.

Inlaat reinigen

Deze problemen zijn meestal op te lossen door een granulaatbehandeling van de inlaatkleppen / inlaatspruitstuk. Hierbij wordt de inlaat onder hoge druk gestraald.

Op de afbeeldingen hieronder zie je duidelijk het verschil tussen het inlaattraject vóór en ná de granulaatbehandeling.

Bij welke auto’s komt dit probleem veel voor?

  • Audi 1.2 1.8 en 2.0 TFSI
  • Volkswagen 1.2 1.8 en 2.0  TFSI en TSI
  • Peugeot 1.6 THP
  • Citroën 1.6 THP
  • DS 1.6 THP
  • BMW
  • Seat 1.2 1.8 en 2.0 TFSI en TSI
  • Skoda 1.2 1.8 en 2.0 TFSI en TSI
  • Ford 1.0 Ecoboost

De motoren van bovenstaande merken staan bekend om het snel vervuilen van de inlaat en daardoor ontstaat motorvervuiling. De prestaties van de motor worden hier flink door verminderd en wanneer dit niet tijdig opgelost wordt, lopen de reparatiekosten snel op.

De beste oplossing: Granulaatreiniging

Wij hebben geïnvesteerd in speciale apparatuur om het uitvoeren van de inlaat reiniging zo effectief en voordelig mogelijk te maken. Om de behandeling goed uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk diverse onderdelen te demonteren, waaronder het inlaatspruitstuk.

De gehele reiniging neemt, afhankelijk van de mate van vervuiling en afhankelijk van het voertuig, zo’n 6 tot 12 uur in beslag.

Stralen van de inlaatpoorten

Na het demonteren is er ruimte gecreëerd om met een speciaal ontworpen spuitlans de inlaatpoorten en inlaatkleppen te stralen met zeer fijne korrels. De vervuiling wordt in feite van de onderdelen afgeblazen. Het effect is dat de motor weer schoon is, waardoor er voldoende lucht binnenkomt en de motor weer de normale prestaties levert.

Na granulaat reiniging van de inlaatkleppen worden de onderdelen teruggeplaatst, eventueel aanwezige storingen gewist en een uitgebreide proefrit met het voertuig gemaakt.

Kosten granulaatreiniging

De prijs voor deze behandeling is afhankelijk van de staat waarin de motor zich bevindt. Met een speciale camera is te controleren in welke mate er vervuiling aanwezig is. Maak gerust vrijblijvend een afspraak voor een prijsopgave op maat. Eén ding is duidelijk: deze oplossing is vele malen voordeliger dan het vervangen van de complete motor en je beleeft weer volop rijplezier aan je auto, zoals vanouds!

Bel meteen!