Wat is een DSG versnellingsbak?

Een DSG versnellingsbak is een ‘Direct Shift Gearbox’, oftewel een automatische versnellingsbak met meerdere koppelingen. Je kan dus ook “DSG Automaat” zeggen. Bij deze manier van automatisch schakelen wordt een combinatie toegepast tussen schakelen en koppelen. Hiermee kun je sneller van versnelling wisselen waardoor je een comfortabele en snellere rijervaring zult creëren. Zuiniger rijden is een ander groot voordeel van de DSG versnellingsbak. Dit uit zich in het lagere verbruik en minder uitstoot. De monteurs bij Autobedrijf Menges & De Vries in Emmen zijn opgeleid tot specialisten op het gebied van DSG automaten. Je kan jouw auto met DSG dan ook gerust aan ons overlaten. Meer weten? Op Wikipedia vind je een uitgebreide beschrijving over DSG techniek.

Problemen met een DSG automaat oplossen

Helaas ervaren sommige mensen problemen met de DSG automaat, zoals overmatig trillen en onvoorspelbaar schakelgedrag. Geen zorgen, deze problemen lossen wij graag voor je op! Als DSG specialist in de regio Emmen weten wij precies wat de veelvoorkomende problemen zijn, en hoe we deze voor je kunnen oplossen. We kennen de DSG versnellingsbak en -software door en door en bieden altijd een professionele oplossing. De monteurs in onze autogarage zijn speciaal opgeleid om DSG versnellingsbakken te kunnen plaatsen, onderhouden en repareren. DSG bakken zijn complex en voor DSG problemen ga je dan ook liever naar een deskundige. Maak dus een afspraak bij autobedrijf Menges & De Vries.

DSG versnellingsbak repareren

Ervaar je onverhoopt problemen met je DSG versnellingsbak? Wellicht is er een bestuurbaarheid probleem of is de koppeling defect. Wat het DSG probleem ook is, wij zijn er voor je om de versnellingsbak te repareren zodat je weer veilig en zonder problemen de weg op kunt!

DSG versnellingsbak laten plaatsen in Emmen

Wij zijn DSG specialist in Emmen, regio Drenthe. Wil je weten wat we voor jou kunnen doen en ben je benieuwd naar de prestatieverbetering die een DSG versnellingsbak voor jouw auto kan maken? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen met dé DSG Specialisten van de regio?

Meer informatie

Op de volgende pagina’s lees je meer specifieke onderwerpen over onze DSG expertise