Het koude start probleem

We hebben er allemaal weleens mee te maken gehad, een auto die niet wil starten. Soms lukt het uiteindelijk vanzelf en kun je alsnog op pad gaan. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat iemand helemaal niet wegkomt. Soms is een lege accu de oorzaak, maar je kan ook te maken hebben met het zogenaamde ‘koude start probleem’. Erg vervelend en zeer onpraktisch! Dit koude start probleem is gelukkig eenvoudig te herkennen en te verhelpen.

Hoe herken je een 1.5 TSI koude start probleem?

Een schommelend toerental bij een koude start is een belangrijk kenmerk van een 1.5 TSI koude start probleem. Een ander kenmerk van dit probleem is een onrustige loop van de motor. Maakt de motor onrustige of schokkende bewegingen tijdens de koude start? Ook dan is de kans groot dat er sprake is van een 1.5 TSI koude start probleem. Deze problemen komen logischerwijs vooral vaak voor in periodes met lage temperaturen.

De oplossing voor het 1.5 TSI koude start probleem

Bij Autobedrijf Menges en De Vries hebben we software beschikbaar om koude start problemen op te lossen en te voorkomen. Door het uitvoeren van een bepaalde modificatie in de software van je auto kunnen we het probleem in een handomdraai voor je verhelpen. Wel zo prettig, dan weet je namelijk zeker dat je ’s ochtends op tijd naar je werk kunt vertrekken. Ook tijdens de wintermaanden.

Koude start probleem oplossen in Emmen

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over koude start problemen. We gaan graag voor je aan de slag om het probleem op te lossen. Wij werken in de regio Emmen/Drenthe.

Contact opnemen