Stage 1 Tuning

Meer vermogen uit je auto en in veel gevallen ook nog zuiniger rijden! En dit allemaal zonder nieuwe onderdelen aan te schaffen of grote investeringen te hoeven doen! Dat is allemaal te realiseren met stage 1 tuning!

Van onze stage 1 chiptuning hebben wij twee varianten;

  • Combi Eco / Vermogen
  • Full eco

Combi Eco / vermogen

De ‘Combi  Eco/Vermogen’ is eigenlijk de standaard stage 1 tuning. Hierbij wordt het maximale vermogen behaald en kan er bij deellast tot wel 5% brandstofbesparing optreden.

Full eco tuning

De ‘Full Eco Tuning’ is hetzelfde als de standaard stage 1 tuning, alleen wordt hierbij het vermogen iets naar beneden gedraaid in ruil voor iets meer brandstofbesparing. Met deze tuning kan tot wel 8% brandstofbesparing optreden bij deellast.

Deze twee opties geven je als klant een vrije keus om te kiezen welke tuning het beste bij je past.

Interesse in Chiptuning?

Hoe werkt Chiptuning?

De motor van je auto wordt aangestuurd door een computer. Hierop staat software die door middel van diverse instellingen bepaalt hoe de motor zich gedraagt. Deze instellingen worden door de fabrikant zo ruim mogelijk aangehouden om te voorkomen dat in bijzondere omstandigheden de motor storingen geeft. In Nederland en de rest van Europa zijn de wegen en brandstof van hoge kwaliteit en is het daarom geen probleem de standaardinstellingen te wijzigen. Wij downloaden de software van de auto, maken wijzigingen en zetten daarna de software terug. Er worden dus geen andere onderdelen geplaatst. Dit is voor praktisch elk automerk mogelijk zoals BMW, Audi, Volkswagen, Opel, Mercedes, Renault enz.

Wat is het resultaat?

Wat er mogelijk is met jouw auto ligt aan  meerdere factoren. Je kan gewoon contact met ons opnemen voor een vrijblijvende opgave van de resultaten. Vermogenswinsten van 25%  zijn zeer gangbaar en koppelverbeteringen van gelijke waarden zijn ook niet uniek. Bovendien kan er bespaard worden op brandstof! Hierbij is ongeveer 5-8% haalbaar.

Is Stage 1 tuning veilig?

Het risico van chiptuning is erg laag en de kosten zijn zeer klantvriendelijk. Voordat wij je auto tunen maken wij eerst een testrit, waarbij we de conditie van de auto vaststellen. Ook kijken we of er nieuwe filters of bougies geplaatst moeten worden. Alleen als de auto in goede conditie is, voeren wij de tuning uit. De software wordt uitgelezen, aangepast en terug geplaatst, waarna we opnieuw een test uitvoeren. Als je niet tevreden bent over het resultaat, kan de originele software kosteloos teruggeplaatst worden.