Auto chippen

Heb je dat ook weleens? Dat je lekker in je auto rijdt maar denkt: had ie maar net even wat meer power? Of reed ik maar iets zuiniger? Maar ja, je auto is nou eenmaal je auto en meer zit er niet in. Toch?

Even wat getallen veranderen en dan.. meer power!

Niet helemaal waar! De motor in je auto wordt bestuurd door de ECU. Dat is de Electronic Control Unit en deze zorgt ervoor dat de motor op de juiste manier functioneert. Je kan het zien als de computer van de auto. In de ECU staan allerlei instellingen die er voor zorgen hoe de motor wordt belast. Grenswaarden dus. Je motor kán dus wel meer vermogen leveren maar de waarden in de ECU houden dit tegen. Even wat getalletjes in de ECU veranderen en de motor gaat anders reageren! Kom maar op met die extra PK’s!

Auto chippen

Het klinkt heel simpel, maar het is natuurlijk wel iets ingewikkelder. Om je auto te chippen, zoals deze techniek heet, heb je niet alleen speciale apparatuur nodig maar ook kennis. Als je verkeerde instellingen maakt kan je de motor beschadigen. Maar als je weet welke waarden je veilig bij een bepaalde auto kan gebruiken dan komt het inderdaad neer op het aanpassen van de getallen.

Hoe wij werken

Wij zijn aangesloten bij een bedrijf dat voor (bijna) elk type auto heeft uitgezocht welke aanpassingen veilig kunnen worden gebruikt. Dus als wij een auto gaan chippen dan is zeker dat er bijna geen risico aan de aanpassingen zit. Maar jij als bestuurder gaat het verschil zeker merken! En als het je niet bevalt zetten we gratis de oude instellingen weer terug.

Zuiniger rijden

Niet alleen kunnen we meer vermogen uit je auto halen, het is ook mogelijk de auto zo af te stellen dat je minder brandstof gaat gebruiken! Dus ook als je geld wilt besparen is auto tuning een goed idee!

Kosten auto chippen

Omdat het chippen alleen een software aanpassing is die we met onze speciale apparatuur kunnen uitvoeren zijn de kosten niet hoog. Wil je weten wat het kost om jouw auto te laten chippen? Neem meteen contact met ons op!

Contact opnemen